Onderhoud van de sieraden

Edelstenen kunnen hun glans verliezen bij onzorgvuldig gebruik en dat willen we natuurlijk niet. Daarom raden wij u aan om voorzichtig te zijn met haarlak en de sieraden niet in een vochtige omgeving te leggen en niet in contact te laten komen met water en parfum. Veel edelstenen hebben een kleurbehandeling ondergaan, niet al die felle kleurtjes komen voor in de natuur. Dit is heel normaal en komt in 85 procent van alle gevallen voor ( ook bij juweliers). Zo is bijvoorbeeld onyx van zichzelf niet zwart maar melkachtig grijs. Om verschieten van deze kleuren te voorkomen kunt u ze dan ook het beste in een luchtdicht zakje bewaren in het donker. Als u zich daaraan houdt heeft u het langst plezier van de sieraden.

Buffelhoorn matgrijs: Hoorn wat mat grijs is kan door een vettige huid, of cremes zwart worden. Dit is simpel met een fijn schuur papiertje weer matgrijs te krijgen. Gewoon een tip!

 

Verkleuringen: In individuele gevallen kan het zijn dat sieraden verkleuren. Dit gebeurt zowel bij zilver als messing. Aangezien onze sieraden verguld zijn, is het beter deze op te poetsen met een zacht doekje. Gebruik geen zilverdoekje of goudpoets doekje, want daarmee kunt u het gouden laagje er wellicht af wrijven.

 

Hieronder nog twee tips voor u wat betreft sluitingen en achterkantjes:

Sommige creolen sluiten met een kliksluiting, daarbij hoort het pinnetje wat door het oor heen gaat in de achterkant van de creool te klikken. Door gebruik of door verbuigen, komt het vaak voor dat de pin de achterkant niet meer op de juiste plek raakt en niet meer vastklikt. Dit is heel eenvoudig op te lossen ( en als u het zelf niet lukt,mag u de creool ook toesturen dan doe ik het voor u), maar u kunt het beste het pinnetje ( stekertje) proberen aan de onderkant met uw vinger 1 of soms wel 2 mm omhoog te duwen, af en toe even voelen en dan ineens klikt hij weer mooi stevig vast.

De andere tip betreft de losse vlinderachterkantjes ( niet de doorzichtige, maar van verguld zilver bv). Deze worden soms ook door gebruik wat wijder, waardoor u de oorbel kunt verliezen. U kunt dan ook eenvoudig de twee vleugeltjes ( rondjes aan de achterkant) tegen elkaar aanknijpen, dan kan de steker van de oorbel er weer moeilijker doorheen en zit hij meteen veel vaster.

 

© 2012 - 2024 Frederiquestijl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel